waddap

Papiljotter och hårspray all in! Nu är det dags att gå ut i våren.

Mat

Alltså. Mat är så himla bra. Det är gott. Man blir glad av det. Man mår bra av det. Man MÅSTE ha det. Och - det är verkligen verkligen regelbundet återkommande, åtminstone tre fyra gånger om dagen. Det kan ju inte bli bättre. Dessutom är det hemskt roligt, både att laga och att äta. Vackert till på köpet.
Det är kanske det det här borde handla om.
MAT.
Vacker, äcklig, mumsig, kärleksfull, mättande, fet, osmaklig, mager, färglös.
Jag älskar verkligen mat.

Bling

Guldiga naglar? Yez!
Elegant? Stilrent? Passar bra ihop med min filosofiuppsats? Icke!
Men glittrar gör det.

Snöägget

Alltså, den här desserten är seriöst det galnaste jag har sett i dessertväg. Så himla många moment, idéen är ju bara underbar och smaken är nog antagligen himmelsk. De gjorde den här i ett pressure test i Australian Masterchef, som gick i repriser hela dagarna i somras.
Det här får mig att seriöst överväga kockyrket. Fast bara om jag skulle  få jobb på en restaurang av den här kalibern, vilket chanserna för är försvinnande små.
Men den här desserten, den är så fascinerande. Det knäckiga lagret av kaka, den pockerade marrängen, granitan, utförandet, allt. Att man kan laga sådan här mat!

"Viktoria, det ser så gott ut när du äter"

Jag älskar när man får kommentarer, möjliga komplimanger, som verkligen känns äkta. Idag lyckades jag samla på mig samma komplimang (?) från två väldigt oväntade håll, en till synes butter lärare och min chef. Komplingen i fråga var "Oj, vad elegant du är" och jag tror att det hänger samman med en viss hatt som prydde mitt huvud idag.
Sånt känns bra.
En annan udda komplimag jag har fått är "Viktoria, det ser så gott ut när du äter". Det känns som en ganska så bra egenskap. Att kunna få saker att se goda ut när jag äter dem. Jag borde väl börja göra matreklamer. Eller nej, chokladreklamer! Vore ju hur roligt som helst.

hundtänder


mjau

webcam to gif
Ljudeffekten är ett väldigt nöjt kurrande.

Ocean

gif animator


Snö


Pearls

Pärlor och sammet var det, som tur var.

Tummen upp

Vad som känns liksom riktigt fint och bra och snyggt: fjädrar, långa pärlhalsband, sammet (persikofärgad!) och storvågigt hår.
Och mjuka hästmular förstås.

Typiskt bra grejer

Jordnötssmörsmackor
Pepparkakor (rester från jul)
Projektarbetesdagar
Hur dåligt svenska top model är fast man måste ändå kolla
Att man faktiskt kan räkna mars som en vårmånad
Frukost i gryningen
Gryning och skymmning överhuvudtaget
Vårskor

RSS 2.0