vernissage

I lördags hade jag vernissage och det gick hemskt bra! Här är jag med mina arty vänner, förutom Oskar som äter marmeladmacka.

I sviterna av alla hjärtans dag

testar jag läppstiftet jag fick i present av min pojkvän. Det är Kate Moss-kollektionen för Rimmel, och den  är fin och lite bärig. Luktar körsbär. Det enda som är dåligt med läppstift är att de är svåra att ha på när man är tillsammans med just sin pojkvän, för då vill man ju pussas. De flesta läppstift är inte så puss-, kyss- eller hångelvänliga. Inte ens de där lip tintsen från Max Factor, som faktiskt säger att de ska vara kiss proof. De håller möjligtvis för en kontinental kind-luft-kyss, men inte mer.
Elegant liten hylsa.
Jag å min sida gav honom ett garnnystan och ett löfte om att det så snart som möjligt ska bli en slips. Såhär långt har jag kommit hittills. Den ska vara rak, grå och lite lagom 70-talig.

balkongliv


Två bra grejer: Min färdiga röda sjal, som är det antagligen är det finaste jag har gjort i stickväg. Dessutom, min nya svarta underklänning, som är gjord för att gå omkring hemma i och känna sig glamorös. Lite som att man har en massa filmpremiärer på kvällen, men just nu dricker man bara örtte och väntar på sminkösen och frisören.
Fast nä, nu är det dags för kaffe.

sweeeeet

Alltså, jag är så efterbliven. Skaffade precis, igår, twitter. Och det är askul! Mycket roligare än vad det låter i teorin. Ungefär som facebook fast med bara alla roliga, intressanta och kvicka statusar. Dessutom kan man följa kändisar utan att vara det minsta stalkig. Så kul.
Om jag har ett effektivt sportlov? Ur vilosynpunkt, väldigt effektivt. Verkligen.
Målsättningen med sportlovet är dessutom att ta slut på alla kvarglömda pepparkakor. Nu är det ungefär en halv burk kvar. Har jag någon chans? Let the game begin.
Gammal bild men inte mycket har förändrats. Teet, katten och den blommiga pyjamasen.

Typ det coolaste någonsin

är det här rummet på Lousiana. Hur underbart? Det är ett spegelrum med ljusslingor som skiftar färg bort i oändligheten. Kändes väldigt mycket som att stå i en galax.

près

1. Mat som förhoppningsvis stoppar alla antågande förkylningar: klementin, tranbär, yoghurt och kamomillte.
2. En oerhört tidskrävande sjal som blev jag stickade färdigt för ett tag sedan och idag, sportlovet till ära, har försökt få rätsida på med strykgärn, virknål och sax.

N

Tog bilder av N och promenerade över sjön.

bangs

Det är ganska lätt att skaffa lugg, i alla fall en sned sådan, för en dag. Man sparar en stor hårslinga där fram när man sätter upp en tofs, tar hårslingan bakom örat och vips är man en elegant luggbärare. Ungefär tre kompisar som jag känner åtminstone rätt bra kände inte igen mig idag.

kult

Kul grej: när man, som vanligtvis ej är mer än diskare, får fria händer att utforma resaturangens efterättstårta.
Kockarna säger
- Vit choklad? Det blir jättebra!
- Du får göra som du vill, bara det blir snyggt.
Och när tårtan är färdig,
- Du är allt en riktig konstnär!
Det här är ett stort steg uppåt på restauranstegen, sanna mina ord. Snart kanske jag får steka köttet eller krydda såsen.
Skoja.
Men ibland känns det ju som att man har flyt.

AV LERA

Jag gör ett projektarbete i lera. Lera som i keramik. I början av läsåret tog jag mig an den digra uppgiften att göra en teservis av lera ur någon slags historisk synvinkel. Det där med historisk synvinkel gick det väl sådär med, men själva servisen börjar arta sig. Det är väldigt roligt att jobba med lera. Man vet aldrig riktigt hur det blir. Men för det mesta blir det bra om än inte perfekt.
Det här är delar av resultatet. Jag har tryckt in en virkad spetsduk i leran för att få strukturen. Sedan har den röda glasyren, min favorit, smält som glas och lagt sig i dalarna.
Lördagen den 25:e februari har jag och en vän vernissage på mölnlycke kulturhus mellan 11-15. Om du känner dig manad och nära, kom dit vetja!

hårresande

Såhär har 2011 års hårväxt sett ut:
'
Fast nä, den sista bilden är faktiskt löshår.

reborn


kanske.kanske inte. vi får se.

RSS 2.0